Ertelemeli banka kredisi

Ertelemeli Banka Kredisi

Banka kredileri, kişilerin nakit ihtiyacını karşılayan en önemli bankacılık ürünlerindendir. Belirli ödeme periyotlarıyla geri ödemesi yapılan banka kredileri, banka müşterilerine kolaylık sağlamak amacıyla ertelemeli banka kredisi olarak sunulabilir. Ertelemeli krediler, bankaların, kredi taleplerini artırmaya yönelik yaptığı uygulamalar arasındadır. Aylık taksitler hâlinde geri ödenen kredilere genellikle ilk taksitin ödeme tarihinin ötelenmesi işlemi uygulandığından bu isimle anılır.


bilgibankasi-ihtiyackredisi-content

Ertelemeli banka kredisi nedir?


Ertelemeli banka kredisi, kredi taksit planında yer alan ilk ay ödemesinin kredinin alındığı ayı takip eden ay değil; sonraki aylarda yapılmaya başlanmasıdır. Ertelemeli kredi türleri arasında ilk taksit ödemesinin üç ay sonra yapıldığı kampanyalı kredi uygulamaları da görülebilir. Örneğin; ocak ayında çekilen bir kredinin şubat ayında ödenmeye başlanması gerekirken, mayıs ayında ödenmeye başlanması, ertelemeli banka kredisinin getirdiği kolaylıklardan biridir. Ertelemeli kredi yöntemi; ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi gibi kredi türlerine de uygulanabilir. Ertelemeli kredilerin ödemesi, kredi alıcısının istediği ileri bir tarihte başlatılabileceği gibi bankaların belirlediği plan dâhilindeki ileri bir tarihte de başlatılabilir.


Ertelemeli banka kredisi alırken nelere dikkat edilmelidir?


Kredi vadesi, dikkat edilmesi gereken ilk hususlardan biridir. Kredi vadesi uzun tutulduğunda bankaların uyguladığı faiz oranları değişiklik gösterebilir. Fakat kısa vadeli kredilere uygulanan faiz miktarları, daha düşük oranlarda olabilir. 12 ayda ödenen bir kredi ile 24 ayda ödenen bir krediye uygulanan faiz oranları farklılaşabilir. Genellikle 12 ayda ödenen krediye daha düşük faiz oranları; 24 ayda ödenen krediye ise daha yüksek faiz oranları uygulanabilir. Her bankanın kredi faiz oranları değişiklik gösterir. Ertelemeli kredi kullanımlarında erteleme süresi kredi vadesinin hesaplamasında dikkate alınır. Örneğin; 48 ay vadeli bir kredi 3 ay ertelemeli ise 3 ay ödenmiş gibi kabul edildiğinden, ödeme planı 45 taksitten oluşur. Bunun sonucunda aylık taksit tutarı yükselebilir. Kredi kullanırken bu durum da göz önünde bulundurulmalıdır.


Ertelemeli kredi alırken dikkat edilmesi gerekenlerden biri de faiz oranlarıdır. Kredi veren bankalar arasında faiz karşılaştırması yaparak en düşük faizi uygulayan bankayı tercih etmek yararlıdır. Kredi alırken dosya masrafı tutarı da göz önünde bulundurulmalıdır. Bazı başvurularda dosya masrafı tutarı düşük olabileceği gibi kredi tutarına bağlı olarak dosya masrafının yüksek olduğu ertelemeli krediler de olabilir. Eğer kredi başvurunuzu online olarak yapacaksanız, karşılaştırma yaptığınız internet sitesinde ertelemeli kredinin faiz oranlarının güncel olup olmadığına da dikkat etmelisiniz.


Ertelemeli banka kredisinde erteleme süresi nasıl belirlenir?


Ertelemeli kredilerin vade ötelemesi, bankadan bankaya değişmekle birlikte genellikle 3 ay erteleme seçeneği yaygın olarak sunulur. Banka müşterisi, ödeme potansiyeline göre kendisine sunulan vade seçeneklerinden birisini seçer. Banka müşterisinin seçeceği herhangi bir günde kredi ödemesinin ilk taksidi ödenir. Bankaların geliştirdiği kredi hesaplama araçlarından ödemesiz dönem, vade sayısı, taksit periyotları ve kredi türü seçilebilir. Hesaplama yapıldığında faiz oranları, BSMV oranı, kredi tahsis ücreti, yıllık maliyet oranı, toplam ödenecek faizli tutar gibi bilgiler de bu bölüm üzerinde görüntülenebilir.


Masrafsız ihtiyaç kredisi almak mümkün müdür?


Bankalar, ihtiyaç kredilerine genellikle dosya masrafı uygular. Masrafsız ihtiyaç kredisi almak için Enpara.com'un İhtiyaç Kredisi alternatiflerini inceleyebilir; istediğiniz vade ve kredi tutarını seçerek sizin için en uygun sonuçları ekran üzerinde görebilirsiniz. Enpara.com'un masrafsız kredi ürünleri ve düşük faiz oranlarını değerlendirerek ödeme planınızı uygun koşularda oluşturabilirsiniz.


Ertelemeli kredi başvuruları kaç gün içerisinde sonuçlanır?


Kredi başvurularının sonuçlanması, bankaların ihtiyaç duyduğu kişisel bilgilere ve uygulanan metotlara göre değişiklik gösterebilir. Enpara.com'da yapılan ihtiyaç kredisi başvuruları, genellikle birkaç dakikada sonuçlanır. Değerlendirme sonuçları olumlu olduğunda Enpara.com İnternet Şube ya da Cep Şube üzerinden ilgili sözleşme ve ödeme planını onaylamanız gerekir. Bu işlem üzerine nakit ihtiyacınızı anında hesabınızda görebilirsiniz. Enpara.com müşterisi olmadan başvuru yapan kişiler ise Enpara.com tarafından ziyaret edilir ya da Görüntülü Görüşme özelliği ile Enpara.com'un ayrıcalıklı müşterileri arasına dâhil edilir.


Ertelemeli kredi alımlarında değerlendirme koşulları nelerdir?


Bankaların kredi değerlendirmesinde kendisinin belirlediği kuralları uygular. Kişilerin bilgileri incelenerek kredi uygunluğu kontrol edilir. Enpara.com başvuru değerlendirmelerinde kefil, teminat bedeli veya herhangi bir belgeye gerek duyulmaz. Genel anlamda tüm bankaların dikkat ettiği ilk husus, öncelikle daha önce alınan kredi ve kredi kartı borçlarının düzenli olarak ödenmiş olup olmadığıdır. İkinci husus, maaşlı veya serbest çalışan olarak düzenli bir gelire sahip olunup olunmadığıdır.


Ertelemeli kredi başvurusu nasıl yapılır?


İhtiyaç duyulan kredi miktarı ve aylık ödeme tutarı belirlendikten sonra herhangi bir bankanın ihtiyaç kredisi başvuru panelinden ertelemeli kredi başvurusu yapılabilir. Ancak, her bankada ertelemeli ödeme seçeneği bulunmayabilir. Ek ücret, masraf ya da komisyon bedelleri olmadan ihtiyaç kredisi almak isterseniz Enpara.com'dan kredi başvurusu yapabilirsiniz. Enpara.com'da kredi tutarınıza ek olarak yalnızca faiz miktarı ve yasal vergi tutarları tahsil edilir. Enpara.com kredi başvurusu yapabilmek için Enpara.com müşterisi olmak yeterlidir. Enpara.com müşterisi olmayan kişiler ise Enpara.com tarafından ziyaret edilir ya da Görünrülü Görüşme ile anında Enpara.com'lu yapılır. Ardından onaylanan ihtiyaç kredisi tutarı, vadesiz TL hesabınıza yansıtılır. Bu süreçten sonra bir sonraki aydan itibaren aylık periyotlar hâlinde ödeme süreci başlar. Enpara.com'da ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak, oldukça basittir; online platformda birkaç adımda hızlıca tamamlanır.


Diğer kredi türlerinde erteleme uygulaması yapılabilir mi?


Konut kredisi, erteleme yapılabilen kredi türlerindendir. Fakat bu uygulama, her banka tarafından sunulmayabilir. Konut kredisinde ana para ertelemesi yapılabilir. İsteğe bağlı olarak gerçekleşebilen bu uygulamanın, klasik, sabit, vade uzatmalı, artan taksitli gibi türleri olabilir. Kredi türleri arasında erteleme uygulanabilen ikinci kredi türü ise taşıt kredisidir. Bu kredi türünde erteleme süresi, 4 aya ya da 6 aya kadar yükselebilir. Masrafsız alışveriş kredileri de ertelenebilir özelliğe sahiptir. Kredi çekerken kredinin ne için kullanılacağı da oldukça önemlidir. Sebebin belirlenmesi, ihtiyaç kredisinin türüne karar vermeyi kolaylaştıracaktır. Bu yolla düğün kredisi, eşya kredisi, bayram kredisi, yılbaşı kredisi, alışveriş kredisi gibi kredi türlerine göre uygulanan daha düşük faiz oranlarından yararlanılabilir.


 
bilgibankasi-ihtiyackredisi-footer

İlgili ürünler

Daha fazla bilgi

  • Ertelemeli banka kredisi nedir?

    Finans kuruluşlarında müşterilerin acil nakit ihtiyaçlarını karşılamak için kredi ürünleri hizmeti sunulur. Bu ürünler arasında bulunan ihtiyaç kredileri, taşıt kredileri ya da konut kredileri ise ertelemeli kredi uygulamasının yapılabildiği kredi türleridir. Ertelemeli banka kredileri, kısaca tanımlanacak olursa, alınan kredinin ilk taksitinin bir ay ya da 30 gün sonrasında ileri bir tarihe alındığı kredi ürünleridir. 3 ay ertelemeli, 6 ay ertelemeli ya da 1 yıl ertelemeli olarak alınabilen kredi türlerine "ertelemeli kredi" denir.

    Ertelemeli banka kredisi nedir?

    Bankalardan alınan kredilerin ilk taksit ödemesinin ertelenmesi prensibiyle verilen kredi ürünlerinin tamamına "ertelemeli kredi" denir. Örneğin, 2 Mayıs 2022 tarihinde alınan bir kredinin, ilk taksiti 2 Ağustos 2022'de ödenecekse bu krediye "ertelemeli kredi" adı verilir. Ertelemeli kredi sistemi, konut kredilerine ve diğer kredi ürünlerine uygulanabilir. Konut kredilerine uygulanan ve anapara ödemesinin ertelenmesi suretiyle yapılan ertelemeli kredi ürünleri de mevcuttur. Ertelemeli banka kredileri, tüketicilere ödeme kolaylığı sağlaması sebebiyle sıkça başvurulan bir kredi ürünüdür. Ertelemeli kredi ürünleri, finans kuruluşlarında farklı vade süreleri ve faiz oranlarıyla sunulabilir. Bankacılık ürünlerinin tanıtımlarında ve kredi ürünlerinin pazarlanmasında, müşteri cezbetme isteğiyle yapılan kampanyalarda, ertelemeli kredi ürünlerinin tanıtıldığı görülebilir.

    Ertelemeli banka kredilerinde ertelenen süre boyunca işleyen faiz miktarı, kredinin ilk taksiti ile birlikte ya da tüm taksitlere dağıtılarak alınır. Ertelemeli banka kredilerinde ilk taksitin geç ödenmesi, banka müşterileri için bir avantaj sayılabilir. Ancak, BDDK'nın sunduğu yönetmeliğe göre, ertelemeli banka kredilerinde, güncel vade sınırlarına göre azami taksit sayısı belirlenir. Bu durumda 6 ay ertelemeli olan bir kredinin ödeme planı, eğer yasal vade sınırı 36 ay ise 30 taksit olarak belirlenebilecektir. Taksit tutarı ise 36 taksitli bir krediye göre taksit tutarı daha yüksek olacaktır. Ertelemeli banka kredisi alırken bu durum göz önünde bulundurulmalıdır. Ertelemeli kredilerde başvuru ve kredi kullanım sürecinde faiz oranları değişebilir. Diğer kredi türlerinde olduğu gibi ertelemeli kredilerde de faiz oranları karşılaştırılmalıdır.

    Enpara.com ihtiyaç kredisi ürünlerinin avantajları nelerdir?

    Enpara.com'da ihtiyaç kredilerinden kredi tahsis ücreti ya da dosya masrafı alınmaz. Düşük faiz oranlarıyla sunulan Enpara.com ihtiyaç kredisi ürünlerine internet şube ve cep şube aracılığıyla başvuru yapılabilir. İhtiyaç kredisi başvuruları için herhangi bir kefil, belge ya da teminat alınmaz. Onaylanan krediler, şube işlemlerine gerek kalmadan online sözleşme onayıyla anında hesaplara aktarılır.

     

  • Ertelemeli banka kredisinde erteleme süresi nasıl belirlenir?

    Ertelemeli banka kredisi, alınan kredinin ilk taksit ödemesinin bir aydan daha ileri bir tarihte başladığı kredi türüdür. Kredilerin ertelenme süreleri; 3 ay, 6 ay ya da 1 yıl olabilir. Erteleme süreleri, genellikle finans kuruluşlarının kural ve uygulamalarına göre değişir. Ertelemeli kredi uygulaması; ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi, konut kredisi gibi kredi türlerinin her birine uygulanabilir. Erteleme dönemine ait olan faiz tutarı, kredi vade süresine eşit olarak dağıtılır. Bu uygulama, erteleme süresince işlenen faizin kredinin ilk taksitinde peşinen alınması şeklinde de yapılabilir.

    Ertelemeli banka kredisinde erteleme süresi nasıl belirlenir?

    Ertelemeli banka kredilerinde erteleme süresi; kredinin türü, çıkış kampanyası, banka kuralları, faiz oranı gibi sebeplere göre belirlenebilir. Daha önceden çekilmiş ve ödenmekte olan krediler için de ödeme planı değişikliği ile erteleme istenebilir. Fakat bu uygulama, her finans kuruluşunda mümkün olmayabilir. Ertelemeli banka kredilerinde, genel olarak, en fazla erteleme süresi 3 ay ya da 92 gün şeklinde belirtilir. Ancak, bu süre, finans kuruluşlarınca artırılabilir ya da azaltılabilir. Örneğin, 24 ay vade süresi olan 3 ay ertelemeli bir kredinin taksitlendirilmesi durumunda taksit sayısı 21’e düşer. Bu sebeple kredi tutarı ve masraflar, 21 aya bölündüğünde taksit tutarları bir nebze yükseleceğinden, aylık ödeme tutarında artış gözlenebilir. Erteleme süresi belirlenirken bu durum dikkate alınmalıdır.

    Kredi alan müşterinin ödeme koşullarına göre erteleme süresi belirleyebilen finans kuruluşları da mevcuttur. Örneğin, 3 ay ertelemeli olarak verilen bir kredinin erteleme süresi uzatılabilir ya da kısaltılabilir. Bu uygulama, her finans kuruluşunda mümkün olmasa da müşterinin ödeme koşullarına göre ödeme günü belirlenebilir. Erteleme süresi uzadıkça uygulanan faiz oranında artış yaşanabilir. Ayrıca, aylık ödenecek olan taksit tutarında da artış olabilir. Kredi başvurusu sırasında ilgili personelden konu hakkında detaylı bilgi alınmalıdır. Ertelemeli banka kredisinde kredi tahsis ücreti, erteleme döneminin faizi ve diğer masraflar, kredinin ödeneceği ilk ay tahsil edilebilir. Bu durumda ilk taksit tutarı, diğer taksitlere oranla daha yüksek olabilir. Dolayısıyla kredi alan bireyler, ödeme gücünün olumsuz yönde etkilenmemesi için ilk taksit tutarını kontrol edebilir.

    Enpara.com ihtiyaç kredisinin avantajları nelerdir?

    Enpara.com ihtiyaç kredileri, ertelemeli kredi türlerinden değildir. Ancak, ihtiyaç kredisi ürünleri alan Enpara.com müşterisi, çok sayıda cazip avantaj elde eder. Enpara.com'da sunulan ihtiyaç kredilerinden kredi tahsis ücreti ya da dosya masrafı alınmaz. Siz de avantajlı faiz oranları ile masrafsız, teminatsız ve belgesiz bir şekilde ihtiyaç kredisi ürününe sahip olmak isterseniz tek yapmanız gereken Enpara.com web sitesi üzerinden başvuru yapmanız.

     

  • Ertelemeli banka kredisi alırken nelere dikkat edilmeli?

    Ertelemeli banka kredisi, alınan kredinin ilk taksidinin ertelenmesi işleminin yapıldığı kredi türlerinden biridir. Taşıt kredisi, konut kredisi ya da ihtiyaç kredisi türlerinin her birinde yapılabilen erteleme işlemi, banka müşterilerine ödeme kolaylığı tanıyan bankacılık uygulamalarındandır. Erteleme süreleri; çekilen kredinin türüne, tutarına, faiz oranlarına göre değişiklik gösterebilir. Aynı zamanda bankaların sunduğu kampanyalara göre farklı sürelerde ödeme planları oluşturulabilir.

    Ertelemeli banka kredisi alırken nelere dikkat edilmelidir?

    Ertelemeli banka kredisi alacak olan tüketiciler, öncelikle kredilerin faiz oranlarını karşılaştırmalıdır. Finans kuruluşları, ertelenen süreden ortaya çıkacak olan faiz miktarını ödeme planında oluşturulmuş olan aylara dağıtabilir. Ertelemeli kredilerde kredinin taksit sayısı azalabilir. Örneğin, 3 ay ertelemeli ve 12 ay vadeli bir ihtiyaç kredisinde taksit sayısı 9’a düşebilir. İlk üç ayın faizleri ve ödeme tutarı, kalan 9 aya dağıtılır. Bu durumda toplamda ödenmesi gereken aylık tutarda artış gözlemlenebilir. Dolayısıyla ödeme planı hakkında detaylı bilgi alınmalı ve aylık ödenebilecek olan tutarın aşılıp aşılmadığına dikkat edilmelidir.

    Ertelemeli kredilerde ertelenen aylara ait olan faiz tutarı, kredinin ödeneceği ilk taksitin içerisinde tahsil edilebilir. Ödeme durumunda yaşanabilecek zorlukların önlenmesi için kredi almadan önce ilgili bankadan bu konu hakkında bilgi alınabilir. Ertelemeli krediler; 3 ay ertelemeli, 6 ay ertelemeli, 1 yıl ertelemeli gibi farklı kampanyalarla sunulabilir. Bu durumda dikkat edilmesi gereken konu ise faiz oranlarıdır.

    Kredilere uygulanan faiz oranları, her finans kuruluşunda farklılık gösterebilir. Mümkün olduğunca en düşük faiz uygulaması yapan bankaların ertelemeli kredi ürünleri tercih edilmelidir. Ertelemeli kredi ürünleri alırken dikkat edilmesi gereken unsurlardan biri de vade süreleridir. Ertelemeli kredi uygulaması yapılabilen ihtiyaç kredileri ya da taşıt kredileri, en fazla güncel mevuzatta işaret edilen vade sınırlamasına tabidir. Ertelemenin yapıldığı tüm aylar, toplam taksit sayısından düşülür. Örneğin, 24 aylık vadesi olan bir ihtiyaç kredisinde 6 ay erteleme yapıldığında taksit sayısı, 18’e düşer.

    Enpara.com'da ertelemeli kredi ürünleri var mıdır?

    Enpara.com'da dönemsel kampanyalar kapsamında ertelemeli kredi ürünleri bulunabilmektedir. Enpara.com'da düşük faiz oranlarıyla, dosya masrafı olmadan ihtiyaç kredisi alınabilir. Yapılan başvurular, internet şube ve cep şube üzerinden kısa sürede sonuçlanır.

Enpara.com Bilgi Bankası’nda yer alan tüm içerikler yalnızca bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Burada sunulan bilgilerin kesin doğruluğu garanti edilmemekte olup Enpara.com’un sunmakta olduğu veya sunacağı ürünlerle, servislerle veya kampanyalarla ilgili bir taahhüt içermemektedir. İçeriklerde yer alan bilgiler hakkında konunun uzmanlarına danışmanızı ve önerileri uygulamadan önce uzman görüşlerinden faydalanmanızı tavsiye ederiz.