Güvenlik

Enpara.com olarak güvenliğiniz bizim için her şeyden önce gelir. Bu doğrultuda güvenlikle ilgili en güncel teknolojileri kullandığımızdan ve en yüksek standartları uyguladığımızdan şüpheniz olmasın. Ancak güvenliğinizi ve bilgilerinizin gizliliğini sağlamak adına sizlerin de bazı konulara dikkat etmeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Enpara.com’daki iletişim bilgileriniz güncel mi?

Size acil olarak ulaşmamız gereken durumlarda sistemlerimizde kayıtlı olan cep telefonu ve e-posta bilgilerinizin güncel olması hayati önem taşımaktadır. Bu sebeple bu bilgileri güncel tutmaya özen göstermelisiniz.

Gerçek Enpara.com İnternet Şubesi ve Cep Şubesi’ni kullandığınıza emin misiniz?

İnternet şubemize tarayıcınıza www.enpara.com veya www.qnbfinansbank.enpara.com yazarak giriş yapmalısınız. Lütfen size SMS veya e-posta yoluyla iletilen bağlantılara tıklayarak internet şubemize giriş yapmayı denemeyin, Enpara.com olarak internet şubemize giriş yapmanız için size SMS veya e-posta yoluyla asla bağlantı göndermeyeceğimizi lütfen unutmayın.

Sosyal medyada (Instagram, Facebook, Twitter vb.) Enpara.com’un marka ismi ve logosu kullanılarak yapılan sahte reklamlarla veya arama motorlarında sahte site bağlantıları içeren arama sonuçlarıyla karşılaşabilirsiniz. Lütfen sahibinin Enpara.com olduğundan emin olmadığınız hiç bir bağlantıyı tıklamayın, herhangi bir bağlantıyı tıklayarak web sitemize ulaşmaya çalışıyorsanız açılan web sitesinin adresini ve güvenlik sertifikasını mutlaka kontrol edin.

Cep şubemizi sadece App Store, Google Play veya AppGallery’den indirerek kullanmalısınız. Uygulamalarımızı resmi olmayan platformlarda görürseniz lütfen itibar etmeyin ve hemen bize bilgi verin.

Sizi arayan kişi gerçekten Enpara.com çalışanı mı?

Sizi aradığımızda asla sizden internet şifrenizi, kart şifrenizi, telefonunuza gelen SMS şifresini veya kartınızda yazan herhangi bir bilgiyi bize söylemenizi istemeyiz. Eğer birisi sizi Enpara.com adına aradığını söylüyor ve bu bilgilerden herhangi birini söylemenizi istiyorsa lütfen telefonu hemen kapatın ve bize bilgi verin.

Ek olarak, sizi arayarak kendisini polis, asker, savcı, avukat gibi tanıtan ve çeşitli söylemlerle sizi verecekleri hesap numaralarına para göndermeye ikna etmeye çalışan kişiler olabilir, lütfen bu kişilere itibar etmeyin.

Antivirüs kullanıyor musunuz?

Virüsler ve casus yazılımlar oldukça sık olarak karşılaşılan zararlı programlardır. Kişisel bilgisayarınızı ve cep telefonunuzu bu tip zararlı yazılımlara karşı korumak için mutlaka lisanslı antivirüs ve antispyware yazılımları kullanın. Kullandığınız yazılımların yeni çıkan virüsleri tanıması için gerekli güncellemeleri yapın ve düzenli olarak tarama işlemi gerçekleştirin.

Biz güvenliğinizi nasıl sağlıyoruz?

Güvenliğinizi sağlamak için aşağıdaki güvenlik bileşenlerini kullanıyoruz:

  • Müşteri numarası: İnternet şubesine, cep şubesine ve Çözüm Merkezi'ne giriş yaparken kullanacağınız, sizi tanımamızı sağlayan kişiye özel numaradır.
  • İnternet şifresi: Aklınızda tutması kolay ancak başkaları tarafından kolaylıkla tahmin edilemeyecek 6 rakamdan oluşan şifrenizi oluşturduktan sonra tüm işlemlerinizi bu şifreyle yapmanız istenir. Bu şifre, hem internet ve cep şubesinde hem de Enpara.com Çözüm Merkezi'nde ihtiyacınız olan tek şifredir.
  • Encard şifresi: Encard'ınızla ATM'lerden yapacağınız işlemlerde veya fiziksel POS cihazları üzerinden yapacağınız alışverişlerinizde kullanacağınız 4 rakamdan oluşan şifrenizdir. Güvenliğiniz açısından Encard şifrenizin doğum tarihiniz ya da 1234 gibi kolay tahmin edilebilecek, ardışık sayılardan oluşmaması gerekir.
  • Kredi kartı şifresi: Kredi kartınızla ATM'lerden yapacağınız işlemlerde veya fiziksel POS cihazları üzerinden yapacağınız alışverişlerinizde kullanacağınız 4 rakamdan oluşan şifrenizdir. Güvenliğiniz açısından kredi kartı şifrenizin doğum tarihiniz ya da 1234 gibi kolay tahmin edilebilecek, ardışık sayılardan oluşmaması gerekir.
  • Gizli soru: Diyelim ki şifrenizi unuttunuz. Şifrenizi tekrar oluşturabilmeniz için cevabını sadece sizin bildiğiniz bir soruyu cevaplamanızı isteyeceğiz. İnternet veya cep şubesine ilk girişinizde sizden cevabını sadece sizin bilebileceğiniz bir soruyu gizli sorunuz olarak belirlemenizi ve cevabını belirtmenizi isteyeceğiz.
  • SMS şifresi: İnternet ve cep şubesine giriş yapanın ya da ek güvenlik gerektiren işlemlerinizde işlemi gerçekleştirenin gerçekten siz olduğunu anlamamız için sistemlerimizde kayıtlı cep telefonu numaranıza gönderilen tek kullanımlık şifredir. İkinci seviye bir güvenlik önlemimizdir.
  • Güvenlik kodu (Captcha): İnternet ve cep şubesine hatalı giriş denemeleri yapıldığında devreye giren ve denemenin gerçek müşterilerimiz tarafından mı yapıldığını yoksa otomatik bir deneme girişimi mi olduğunu anlamamıza yarayan rakam ve harflerden oluşan koddur. Bu kodu gördüğünüz yerlerde, kodda belirtilen rakam ve harfleri ilgili alana aynı şekilde yazmanız gerekir.
  • Güvenlik resmi: İnternet şubesine ilk girişinizde seçmiş olduğunuz, eğer değiştirdiyseniz sonradan belirlediğiniz ve internet şubemize her girişinizde parolanızı girdikten sonraki ekranda karşınıza çıkan resimdir. İnternet şubesine her girişinizde bu resmi kontrol ederek doğruluğundan emin olmanız gerekir.
  • Para transferi uyarısı: Hesaplarınızdan, tanımlamış olduğunuz tutarın üzerinde para çıkışı olduğunda, tercih ettiğiniz iletişim kanalı üzerinden (mobil bildirim, e-posta) işlemle ilgili bilgilendirme gönderilir.
  • İşlem limiti belirleme: İnternet ve cep şubesindeki Ayarlarım adımından günlük para transferi, nakit çekim, Encard ve kredi kartı alışveriş limitlerinizi kendiniz belirleyebilirsiniz. Günlük limit, o işlem için bir günde, toplamda yapılabilecek en yüksek tutarı belirtir. İsterseniz Encard’ınızı ve kredi kartınızı internet üzerinden yapılan alışverişlere kapatabilirsiniz.
  • Şifre gizleme: İnternet ve cep şubesinde girdiğiniz tüm şifreler maskelenir ve ekranda görüntülenmez.
  • IP kısıtlama: İnternet bağlantılarınız için bilgisayarınıza bir IP (Internet Protokol) adresi atanır. Bu IP adresi dinamik olup internete her bağlandığınızda değişebilir de, sabit (statik) olup tek bir IP de tanımlı olabilir. IP kısıtlama sayesinde internet şubesine sadece sizin tanımladığınız IP adreslerinden girilmesini sağlayabilirsiniz.
  • ISS Kısıtlama: ISS (İnternet Servis Sağlayıcısı), genellikle bir ücret karşılığı internete erişim sağlayan bir şirkettir. ISS kısıtlaması ile internete bağlandığınız ülkeyi, internet servis sağlayıcınızı kısıtlayabilirsiniz. Böylece internet şubesi hesabınıza sadece sizin tanımladığınız ayarlarla erişim yapılabilir.

Bunlara ek olarak;

  • Çevrimiçi olduğunuz süre boyunca, bilgilerinizin başkaları tarafından görüntülenmesine engel olmak için internet ve cep şubemizde belli bir süre herhangi bir işlem yapmadığınız durumda, güvenliğiniz için oturumunuzu sonlandırıyoruz.
  • Dolandırıcılık tehlikelerine karşı internet ve cep şubemizdeki tüm çevrimiçi aktiviteleri güvenliğiniz için takip ediyoruz.
  • SSL sertifikası kullanıyoruz, yani bize ilettiğiniz tüm bilgi ve şifreleri, özel bir bilgisayar dilinde şifreliyor ve sistemlerimize o şekilde iletiyoruz. Yani bilgilerinizin sistemler arasındaki yolculuğunda da sizi korumaya devam ediyoruz.
  • Cep şubemizi indirdiğiniz cihazınızda yüklü olan diğer uygulamalarda zararlı yazılım tespiti yapılabilmesi için toplanan bilgilerinizi güvenle saklıyoruz.

Şüpheli durumlarda lütfen vakit kaybetmeden bizi arayın!

Güvenliğinizle ilgili herhangi bir sorun yaşamanız, şüpheli bir işlemle karşılaşmanız veya cep şubemizin kurulu olduğu cep telefonunuzun çalınması/kaybolması durumlarında hiç vakit kaybetmeden 0850 222 3663 numaralı Çözüm Merkezi'mizi arayarak durumu bize bildirmeniz gerekmektedir. Bildiriminiz sonrasında, alınması gereken tüm güvenlik tedbirlerini hızlıca alacağımızdan emin olabilirsiniz.