Eğitim kredisi başvurusu

Eğitim Kredisi Başvurusu

Eğitim ve öğrenim dönemi süresince oluşabilecek gereksinimlerini giderirken finansal zorlanmalar olabilir. Finansal sıkıntılara destek olmak için bankalar, Eğitim Kredisi imkânı sunar. Eğitim Kredisi, bankalar tarafından uygun görülen belirli şartlar altında verilen bir kredi türüdür. Eğitim Kredisi, öğrencilere kendi finansal sorumluluklarını alma fırsatı tanır. Ailenin birikimleri ya da varsa kişisel birikimler de korunur. Ayrıca, iyi bir kredi geçmişi oluşmasına zemin hazırlar. Ancak, kredi başvurusunda bulunurken bir gün geri ödeyeceğinizi unutmamalısınız.


 
bilgibankasi-ihtiyackredisi-content

Eğitim Kredisi, öğrencilere verilebildiği gibi öğrencinin velisi tarafından da başvuru yapılabilir. Çünkü, kredi çekmek için yasal olarak 18 yaşını doldurarak reşit olmanız gerekir. Krediniz, çeşidine bağlı olarak sizin hesabınıza ya da eğitim göreceğiniz okula yapılması gereken bir ödeme ise direkt ilgili okulun hesabına da yapılabilir. Eğitim amaçlı kredilerin vade sayısının uzunluğu değişir ve eğitim ihtiyaçlarınız için İhtiyaç Kredisi olarak verilen bir kredi türüyse güncel düzenlemelere göre taksit sayısı ve vade belirlenebilir.


Eğitim Kredisi'ne nasıl başvururum?


Eğitim Kredisi için öğrencinin kendisi ya da velisi, eğitim belgeleri ile tercih edeceği bankaya başvurur. Banka şubeleri tarafından başvuru esnasında eğitimin alındığı ya da alınacağını gösteren bir kayıt belgesi talep edilebilir. Bununla birlikte ilaveten gelir durumunuzu gösteren maaş bordrosu, varsa kredinizi karşılayabileceğinizi gösteren birikimleriniz, iş yeri sahibiyseniz vergi levhası gibi belgeler de uygun görüldüğü takdirde sizden istenebilir. Eğer gelir durumunuzu gösteren bir belgeniz yoksa ve öğrenci olduğunuz için çalışmıyorsanız bu durumda banka, velinizi kefil olarak isteyebilir. Aileniz size kefil olduğu zaman kredinizi ödeyemediğinizde parayı sizin yerinize ödemekle yükümlüdür.


Eğitim Kredisi başvurusu yapmadan önce bankaların kredi seçenekleri arasında karşılaştırma yapmanız ve size ihtiyacınız olan tutarı ve taksit sayısını belirledikten sonra hangi bankanın ne kadar toplam maliyet ile finansal destek sağladığını öğrenmeniz gerekir. Çünkü bankalar, faiz oranını da verecekleri kredinin taksit sayısını da belirleme hakkına sahiptir. Kredi kullanma işlemlerinizde Banka Sigorta Muamele Vergisi ve Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu gibi vergi ve vergi benzeri giderleri bulunabilir.


Bu tür giderler, hesaplanan faiz oranı üzerinden belirlenir. Bunun yanı sıra sigorta ödemesi, masraf, komisyon, dosya ücreti gibi farklı kalemlerde de farklı ödeme talebinde bulunuyorlar mı öğrenmek gerekir. Faiz ödemesi olmasa bile her ay yaptığınız ödemenin potansiyel kazanç gelirini kaybettiğinizi göz önünde bulundurmanız gerekir. Ayrıca, aylık ödemelere ilişkin kaybedeceğiniz bir fırsat maliyeti de olacaktır. Eğitim Kredisi olmadan daha büyük riskler alacağınızı ve kredi almamanın sizi gerçekten yapmak istediğiniz şeylerden alıkoyacağını düşünüyorsanız başvuruda bulunmalısınız.


Bankacılık Kanunu’na göre bankalar, kredi verirken kullandıracakları krediye ilişkin tercihlerini risk politikası gereğince belirleme özgürlüğüne sahiptir. Bütün şartları sağlamış ve ilgili belgelerin tamamını paylaşmış olsanız da bankanın size kredi verme zorunluluğu yoktur.


Başvurunuzla ilgili tüm detayları bankaların şubelerine gittiğinizde müşteri temsilcilerinden bilgi alarak öğrenebileceğiniz gibi şubeye gitmeden internet bankacılığı ya da cep telefonunuz ile de bilgi edinebilirsiniz. Eğitim Kredisi başvuru onayınızın olumlu olması için maaş bordrosu, SGK dokümanı gibi belgeler talep edilirse hazırlıklı olarak gitmenizde fayda vardır. Bankanız, Eğitim Kredisi'ni öğrenim harcı ya da kayıt parası olarak doğrudan okula yönlendirecekse başvuru esnasında eğitim ücretini gösteren faturayı ya da okuldan alınmış bir resmi yazıyı talep edebilir.


Eğitim Kredisi için ihtiyacınız olan tutarı hesaplayın


Okul süresi boyunca eğitim için yaptığınız çok farklı harcamalar olur. Kitap, defter, kalem gibi okul ihtiyaçlarına yönelik kalemler bir yana; yıllık ödenmesi gereken kayıt parası, öğrenim harcı, kurs ücreti gibi yüklü miktarlarda farklı kalemler de mevcuttur. Öğrencilerin okulda geçirdikleri eğitim öğretim dönemi süresi de maliyetler açısından belirleyicidir. Okul uzaklığına bağlı olarak ulaşım ve servis ücreti, yemekhane gideri gibi temel ihtiyaçlar da bu hesaplamanın içinde yer alır. Tüm bu gider kalemlerini okul açılma döneminde hesaplayarak bütçe yapmanız gerekir. Çünkü bütçe yapmak, harcamalarınızı kontrol altına almanızı sağlar. Eğitim Kredisi “amaçlı borç” kategorisine girer ve iyi bir borçlanma örneği olarak tercih edilir. Borçlanmanızın sebebi, geleceğe yatırım yapmaktır.


Eğitim, hayatınız ne kadar için şart ise doğru bütçe yapmak da o kadar gereklidir. Giderlerinizi topladıktan sonra ortaya çıkan tutarı belirlediyseniz aylık geliriniz doğrultusunda ne kadar taksit ödemesi yapabileceğinizi de tahmini olarak belirleyin ve sınırlarını kafanızda oluşturun. Eğitim Kredisi çekeceğiniz tutarı bilmek, bankadan bilgi almanız sonrasında yapacağınız hesaplamalar açısından oldukça faydalı olur. Bankalar, Eğitim Kredisi ile eğitim maliyetlerinizin tamamını ya da bir kısmını karşılayabilir. Ne için kredi çekeceğinizi bilmiyorsanız ya eksik kredi başvurusunda bulunursunuz ve ihtiyacınızı tam olarak karşılayamazsınız ya da fazla kredi tutarı belirlediğiniz için geri ödemesini yaparken zorlanır ve daha çok borcun altına girmiş olursunuz.


Eğitim Kredinizi geri ödeyemezseniz bankadan yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz. Ancak, yapılandırmayı zorunlu tutan bir yasal düzenleme olmadığı için onay, bankanın inisiyatifinde olur.


Kredi araştırması yapın, sunulan ilk seçeneği tercih etmeyin


Ne kadar miktarda Eğitim Kredisi ihtiyacınız olduğunu hesapladıktan sonra size lazım olan tutar üzerinden faiz oranlarına, taksit sayısına ve ilave ücretlere bakarak karşılaştırma yapmalısınız. Vade süresi uzadıkça genellikle geri ödenen toplam tutar da artar. Ancak, geri ödeme toplamı yüksek olacağı için kısa vadeli kredi kullanarak ödeyemeyeceğiniz taksit tutarları ile kredi kullanmamalısınız. Bankalar tarafından kredi verilme aşamasında farklı ücret ve masraflar da talep edilebilir. O yüzden her zaman toplam geri ödenecek tutarı öğrenmek gerekir. Örneğin, bankanız sigorta için ücret alıyorsa, bunu kredinizden kesinti olarak yapabilir. Böyle bir kesinti olup olmayacağını da teyit etmelisiniz.


Bankaların internet siteleri üzerinde ya da bazı kredi karşılaştırma sitelerinde de örnek ödeme tablosu yardımı ile Eğitim Kredisi hesaplamalarını yapabilirsiniz. Ancak, bu karşılaştırma rakamlarını krediye başvurmadan önce de teyit etmelisiniz. Kredi faiz tutarı, bankaların düzenlemeleri sonrasında günden güne değişiklik gösterebilir. Toplam masraflar eklendiğinde toplam ödeme tutarı da yükselir. Her zaman toplam maliyet üzerinden değerlendirme yapmalısınız. Eğitim Kredisi gibi özel ihtiyaç kredileri ise bankanın uyguladığı faiz tutarından daha cazip olabilir. Eğitim kredinizi tamamen anlayana ve rahat edene kadar hiçbir krediyi talep etmeyin ve sözleşme imzalamayın ya da onaylamayın. Eğitim kredinizi erken ödemek veya kapatmak isterseniz bir ceza veya ücret ödemesi yapmazsınız.


Enpara.com İhtiyaç Kredisi ile eğitim giderlerinizi karşılayın


Enpara.com olarak, Eğitim Kredisi adı altında bir kredi seçeneği sunmamakla birlikte eğitim ihtiyaçlarınızı gidermeniz için masrafsız İhtiyaç Kredisi ürünümüzü sunuyoruz. İstediğiniz miktarı ve taksit sayısını yazarak aylık ödeme tutarı hesaplamanızı sağlayan bir hesaplama aracını internet sayfası üzerinden kolaylıkla kullanabilirsiniz. Enpara.com ile 1.000 TL’den başlayan kredi tutarına başvurunuzu internet sayfası ya da cep şubesi üzerinden yaparsınız. Kredi başvurusu yapmadan sözleşme örneğinizi de Enpara.com sitesi üzerinden okuyabilir ve detaylara hâkim olabilirsiniz. Siz de müşterimiz olmak isterseniz web sitemizden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.


 
bilgibankasi-ihtiyackredisi-footer

İlgili ürünler

Daha fazla bilgi

  • Eğitim kredisi faizleri ve ücretleri

    Öğrencilerin eğitim dönemi boyunca karşılaştıkları maddi ihtiyaçların giderilmesine yönelik olarak bankalar tarafından eğitim kredisi verilir. Eğitim kredisi için hangi bankaya başvuruda bulunacağınızı belirlemeden önce ihtiyaç kalemlerinizi tek tek yazarak toplamda size ne kadar kredi gerektiğini hesaplamanız gerekir. Bireysel kredi çeşitlerinde olduğu gibi eğitim kredisi için de bankalar, genellikle başvuru esnasında sizden maddi teminat talebinde bulunur.

    Eğitim masraflarının karşılanması amacıyla sizlere sunulan kredilere ilişkin faiz oranları ve talep edilen ücretler, sabit değildir. Her bankanın kredi avantajları, birbirinden farklıdır.

    Maliyetleri de hesaplamaya dâhil edin

    Kredi çekeceğiniz tutarı belirlemeniz sonrasında farklı eğitim kredileri arasında karşılaştırma yapabilirsiniz. Karşılaştırma yaparken; bankalara eğitim kredisi için başvuru değil; bilgi alma talebinde bulunmanız gerekir. Çünkü sık sık kredi başvurusunda bulunmak, kredi notunuz açısından olumsuzluk yaratabilir. Ancak, bilgi almanızda hiçbir sakınca yoktur.

    Eğitim ihtiyaçlarınızın karşılanması için size lazım olan toplam tutar üzerinden aylık geri ödemenizi de hesaplamalısınız. Aylık ödeme miktarına bağlı oluşan taksit sayısı, kredi maliyetini doğrudan etkiler. Bankadan kredi ödeme planına yönelik örnek ödeme tablosu da isteyebilirsiniz. Böylelikle faiz tutarı ve taksit sayısı ile birlikte, ödeyeceğiniz farklı ücretleri de bu tabloda görebilirsiniz. Kredi tahsis ücreti, vergi ve sigorta primi gibi ek ücretler, bankalar tarafından talep edilebilir. Gizli maliyetlere dikkat ederek toplam geri ödenecek miktarı hesaplatmanız gerekir. Bazı bankalar; kredi ücretlerini, talep ettiğiniz toplam kredi tutarından keserek işlem yapabilir.

    Kredi işlemlerinizde konut kredisi hariç olmak üzere %5 oranında Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) ve %15 oranında da Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) vergi kesintileri mevcuttur ve hesaplanan faiz tutarı üzerinden tahsil edilir. Sigorta prim tutarı da ödemenize yansıyan masraf kalemlerinden biri olarak yer alabilir. Bu yüzden sigorta masrafları da kontrol edilecek unsurlar arasındadır. Kredi çekerken maliyetleri en aza düşürerek, çektiğiniz tutara en yakın şekilde geri ödeme yapmanız önemlidir. Bu kapsamda yapılan en büyük hatalardan biri de araştırma yapmadan başvuruda bulunmaktır. Enpara.com olarak, masrafsız ihtiyaç kredisi ürünümüz ile eğitim ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardımcı oluyoruz. Siz de müşterimiz olmak isterseniz web sitemizden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

     

Enpara.com Bilgi Bankası’nda yer alan tüm içerikler yalnızca bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Burada sunulan bilgilerin kesin doğruluğu garanti edilmemekte olup Enpara.com’un sunmakta olduğu veya sunacağı ürünlerle, servislerle veya kampanyalarla ilgili bir taahhüt içermemektedir. İçeriklerde yer alan bilgiler hakkında konunun uzmanlarına danışmanızı ve önerileri uygulamadan önce uzman görüşlerinden faydalanmanızı tavsiye ederiz.